top of page
Cerasuolo d'Abruzzo DOP The Vinum

Cerasuolo d'Abruzzo DOP

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Cerasuolo d'Abruzzo DOP

Κατηγορία: Ξηρός ροζέ βιολογικός

Κατάταξη: DOP

Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Montepulciano nero

Περιοχή / Αμπελοτόπι: Nocciano σε υψόμετρο 285 μέτρων, με νοτιο προσανατολισμό

Ημερομηνίες τρύγου: Μέσα Οκτωβρίου

Οινοποίηση / Παλαίωση: Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με το χέρι. Η ζύμωση είναι παραδοσιακή, διεξάγεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διάρκεια περίπου 10-15 ημερών

Αλκοολικός τίτλος: 12,5%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Πλούσια αρώματα κερασιού, μαρμελάδας φράουλα και ροδιού.

Ιδανική απόλαυση στους 10-12 °C

Διακρίσεις: 90 POINTS Luca Maroni

bottom of page