top of page
Cerasuolo d'Abruzzo DOP
Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Cerasuolo d'Abruzzo DOP
Κατηγορία: Ξηρός ροζέ βιολογικός
Κατάταξη: DOP
Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Montepulciano nero
Περιοχή / Αμπελοτόπι: Nocciano σε υψόμετρο 285 μέτρων, με νοτιο προσανατολισμό
Ημερομηνίες τρύγου: Μέσα Οκτωβρίου
Οινοποίηση / Παλαίωση: Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με το χέρι. Η ζύμωση είναι παραδοσιακή, διεξάγεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διάρκεια περίπου 10-15 ημερών
Αλκοολικός τίτλος: 12,5%
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Πλούσια αρώματα κερασιού, μαρμελάδας φράουλα και ροδιού.
Ιδανική απόλαυση στους 10-12 °C
Διακρίσεις: 90 POINTS Luca Maroni
bottom of page